Lélekmozaikok

A természet rejtett titkai – egyedülálló timelapse felvételekben

A modern technika vívmányai olyan csodák láthatóvá tételében is segítenek, amelyekre még akár néhány évvel ezelőtt sem volt mód. A tér és az idő határai elmosódnak, és a természet rejtett titkai a felszínre törnek. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel… Tovább »

A sebezhetőség ereje – Élj „teljes szívvel!”

A spirituális öntudatra ébredésre nincs általános recept, mindenkinél más időben és módon következik be. Brene Brown, a Bátraké a boldogság című könyv szerzője kiváló, szórakoztató és szívbemarkolóan őszinte TED előadása a sebezhetőségünk fényében vizsgálja a szeretet, boldogság és a hála érzését. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy… Tovább »

A hála és a meglepetések valódi ereje

Ha ma tudtál venni egy szelet csokit a gyermekednek, vagy megteheted, hogy este rendelj egy finom pizzát vacsorára, akkor mind olyan dolgokat teszel, ami néhány évvel ezelőtt egy kislány számára még a legkülönlegesebb élményt jelentette. Tania Luna rövid, egyszerű, de mégis oly hiteles TED videóban mesél arról, hogyan érezte magát milliomosnak, amikor 6 évesen talált… Tovább »

Vedd kezedbe életed irányítását! 3 remek tanács –nem csak– húszéveseknek

Identitásunk megtalálása jelen korunk felgyorsult változásainak össztűzében komoly önismereti utat jelent mindnyájunk számára. Különösen a húszas és korai harmincas éveinkben keressük helyünket a világban: a tanulás–munka–párkapcsolat–család kérdésének priorizálása sokunknak komoly fejtörést okoz. Meg Jay klinikai szakpszichológus a fiatal felnőttekre specializálódott. Kiváló TED előadása iránytű lehet mindenki számára. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én… Tovább »

Tedd a stresszt a barátoddá! 5+1 dolog, amit nem tudtál eddig a stresszről

Tisztelem azokat az embereket, akik be merik vállalni, hogy tévedtek, mivel sokáig hibásan közelítettek egy kérdéshez. Kelly McGonigal egészség pszichológus TED előadásában bevallotta, hogy 10 éven keresztül rosszul állt hozzá a stressz kérdéséhez. 14 perces előadása után állva tapsolták meg. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese… Tovább »

Az őszinte mosoly csodája

Egy mosoly csodákra képes – különösen az, amelyik szívből jön. Amerikai pszichológusok megállapították, hogy az őszinte mosoly esetében sokkal gyorsabb a válasz reakció, mint ha csak udvariasságból mosolygunk. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és az Élet… Tovább »

A pillanat lehetősége – hálával a boldogságért

Állj meg. Nézz szét. Indulj. Emlékszel még, amikor kisgyermekként szüleid ezeket az iránymutatásokat adták neked, mielőtt átmentél egy forgalmas úton? Mi köze a gyermekként kapott instrukcióknak a boldogsághoz? És miért nem alkalmazzuk őket felnőtt fejjel? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!