Lélekmozaikok

Elhoztam neked e szavak ajándékát: Hiszek és bízok benned…

Messzinek tűnik, mintha nem is ebben az életben lett volna, amikor elindultam feléd… Az út első lépése a megengedés volt, hogy szerethetlek. Kezdetben csak „elméletben”. Mert a fejemben Te másé voltál, és én is másé voltam. És ez a fejben összerakott birtokos szerkezet sokáig teljesen megbénított. Így legelőször Önmagamon kellett átlépnem, hogy eljussak Hozzád, és… Tovább »

A fény születése

Mi is az a fény, aminek a megszületéséről oly sokat olvasni? Tudjuk-e ezt a fényt magunkban keresni, vagy most is valami külső forrásban próbáljuk megtalálni? Hogyan éljük meg mindezt saját magunkban? Ez az időszak tökéletes időpont a csendesedéshez, a befelé nézéshez és a fényünk újjászületéséhez lelkünk legmélyén. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én… Tovább »

Hazahívó telihold

Felnézek az égre és rám mosolyog a telihold, köszönt, hív. Mintha kedvesen mosolyogva csak biztatna: „Tudom, hogy már elfáradtál kicsit, hiszen intenzív év van mögötted, de már nincs sok hátra. Már csak egy lépés vagy kettő, te is biztos érzed…” És érzem, persze. Soha nem látott gyorsasággal formálódom. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert… Tovább »

A maratont nem lehet sprintelve lefutni

Sokáig nem voltam kibékülve a futással. Általános iskolai képekre emlékszem, amikor jobbára csak szenvedtem a hosszú és unalmas iskolakörök alatt. Testnevelés tagozatos lévén nálam szinte csak jobb képességűek vettek körbe, én pedig az utolsók között kullogtam mindig. Így nekem a futás leginkább büntetés volt, és sokáig kimerült a buszhoz való rohanásaimban. Senki nem tanított futni…. Tovább »

Levél mindazoknak, akiket szeretek és akik szeretnek

Kedves Szeretteim! Mostanában talán másképp viselkedem mint eddig, talán furcsa vagyok és nem értetek, azt mondjátok megváltoztam. És igen, ez így is van, mert az eddigi évektől eltérően már végre nem félek a változástól. Sem attól, hogy én változzak, sem pedig attól, hogy az életem változzon. Az esetleges konfliktusok, amelyeket most észleltek, abból fakadnak, hogy… Tovább »

Szeress bele Önmagadba!

Másokról sokszor reálisabb képet tudunk festeni, mint saját magunkról. Az ítéleteink saját magunk megítélésével kezdődnek, rossznak, kicsinek, értéktelennek érezve magunkat, míg másokat jónak, nagynak és értékesnek látunk. Önmagunk elismerése nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott élethez és kapcsolatokhoz, ezért azt javaslom, szeress bele Önmagadba – még ma! Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új,… Tovább »

Egy beteljesült álom margójára

Vannak az életünknek olyan eseményei, amelyeket sokáig csak dédelgetünk magunkban, lehetetlen álomnak tartjuk, mert valamiért úgy érezzük, nincs rá reális esély, hogy megvalósuljon. Az idő múlásával két dolog történhet ezekkel az álmainkkal. Lemondunk róluk, vagy valóra váltjuk őket. A nászutunk kapcsán én az utóbbit választottam. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged…… Tovább »

Összefonódás…

Mit jelent adni és mit jelent befogadni? Nem létezhet egyik a másik nélkül. És amikor két lélek ismerősként egymásra talál, nincs adok-kapok mérlegelés, sokkal inkább összefonódás… Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és az Élet lényegéről…. Tovább »

3 gondolat az életről, amire Hosszú Katinka taníthat minket

Szenzációs sportember, aki az idei világbajnokságon ismét bizonyította, hogy a lehetetlen szó nem szerepel a szótárában. Úgy szerzi az érmeket egymás után, mintha a világ legkönnyebb dolga volna. Elgondolkoztam, mi is lehet Hosszú Katinka titka. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a… Tovább »

Könyvajánló: Ogonovszky Veronika – Gyermek, áldás

Különös gyöngyszemre bukkantam a gyermekvállalás témakörében, ez volt az első könyv, amit hosszú idő után szinte egyszerre kiolvastam. Azt is tudom ugyanakkor, hogy nem utoljára. A vékony kis könyvecske tömör mondanivalójával igazi kincseket rejt magában: a nőiség, a létezés, a tudatosság megélését az anyaságban való kiteljesedésben. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak… Tovább »

Ugye tudod, hogy nem kell mindig erősnek lenned?

Nem kell mindent neked megoldanod, nem kell mindig tökéletesnek lenned, és nem kell mások elvárásainak megfelelned… Mennyivel könnyebb lenne, ha mától mindig így élnénk az életünk? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és az Élet lényegéről…. Tovább »

Mondhatsz nemet is! – Elfogadás és elutasítás döntéshelyzetben

Ha ismerjük magunkat és tudatosak vagyunk, érezzük, hogy mennyire szoktunk ellenállni, vagy megszületett-e már bennünk az elfogadás. Az elfogadással kapcsolatban azonban szeretnék egy félreértést tisztázni: az elfogadás nem azt jelenti, hogy döntéshelyzetben nem mondhatunk nemet. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a… Tovább »

Női szerepek, sorsok és életek

Nőként sokat foglalkoztat a női lélek összetettségének vizsgálata, a vállalt sorsfeladataink, küldetésünk és életterületeink összhangjának megteremtése. Izgalmas feladat ez a XXI. században, és úgy érzem, ha egy nő vállalja a sorsát, valódi csodákat teremthet szűkebb és tágabb környezetében egyaránt. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az… Tovább »

A mentális fittség 7+1 módszere, amivel növelheted elméd hatékonyságát

Elménket ugyanolyan fontos edzeni, mint testünket. Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb hatásfokkal működjön, érdemes karban tartani, amelyben segíthet számos hasznos gyakorlat. Ennek eredménye az lesz, hogy jobban felhasználod az időd, könnyedebben eléred a céljaidat, és életedet egyre harmonikusabbnak fogod érezni. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese… Tovább »

15 módszer, hogy mától még boldogabb legyél 2015-ben!

Hogyan tudnád túlszárnyalni az elmúlt éveket, hogy boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá és sikeresebbé válj? Néhány nap, és itt a tavasz, a természet kivirágzik, és lelkünk is új erőre kap. Téli álmunkból felébredve mi is könnyebben érezzük boldognak magunkat. Használd e módszereket te is, és élj meg egyre több boldog pillanatot! Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert… Tovább »

Hogyan gyógyítsuk a múltat?

Múltunkban vannak olyan mélyen eltemetett érzések, melyek akár hosszú időre megbéníthatnak minket. Amikor a korábban megoldatlan válságok felbukkannak, eltorzíthatják észlelésünket és időzített bombaként robbannak életünkben. Milyen módszerrel tudjuk a múltunkat meggyógyítani? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az… Tovább »

A célkitűzések 7+1 legfontosabb lépése

Mi lenne, ha 2015-ben elindulnál azon az úton, amire mindeddig féltél rálépni? Mi lenne, ha kinyitnád azt az ajtót, ami előtt lehet, hogy már hónapok vagy évek óta toporogsz? Mivé válnál, mit teremtenél, ha elhinnéd azt, hogy bármivé válhatsz vagy bármit teremthetsz? Mi történne, ha megnyitnád magad a világnak? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok… Tovább »

Újévi fogadalmak helyett – 7+1 pozitív szokás a tartós változásért

Újévkor hajlamosak vagyunk arra, hogy nagy fogadalmakat teszünk, amelyeket azonban néhány hét alatt könnyen elfelejtünk. Az apró lépések többet jelentenek a fejlődésben, de mégis ha úgy gondolod, most itt az idő néhány új szokás kialakítására, adok néhány tippet, amiből válogatni tudsz. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy… Tovább »

Karácsonyi varázslat

Az élet csodaszép varázslat, és ha hiszed, ha nem, te vagy a legnagyobb varázsló benne. Vannak, akik írott szóval, vannak akik a hangjukkal, míg mások a színekkel vagy fényekkel varázsolnak. A te lelkedet melyik érinti meg? Mi vonz, mi az, ami által többnek érzed magad, ami boldoggá tesz, ami által kiteljesedsz? Fedezd fel az Erőt,… Tovább »

Lélekmozaikok – kulisszatitkok

Írni számomra kegyelmi állapot. Ha olvastad már hosszabb vagy rövidebb írásomat, talán érezted ezt rajta. Azt mondják, a szavakon túl sugárzik belőle valami földöntúli. Valami, amit nem lehet és nem is kell megmagyarázni. Amit eddig is éreztem alkotás közben, de mindennél jobban akkor mutatkozott meg, amikor a könyvem egyes fejezeteit írtam. Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

Rejtőzködők

Sokan falak mögé bújnak, mások álarcot vesznek fel, és vannak, akik a komolyság és szigorúság maszkja mögé rejtőznek. Ők azok a titokzatos rejtőzködők, akik csak nehezen fedik fel valódi lényüket – viszont amikor megteszik, lelkük és életük is kivirágzik. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az… Tovább »

Segíts te is egy különleges kiállítás létrejöttében

Hiszek az álmokban. Az álmok azért születnek, hogy valóra váljanak, miközben lelkünk kiteljesedik. Egy fiatal szegedi fotóművésznek van egy álma: fotómontázsaiból, amit aprólékos, több órányi precíz munkával alkot, kiállítást szervez. A fotók olyan világról mesélnek, amelyek különböző érzéseket váltanak ki belőlünk. Amikor már elfogytak a szavak, hagyd, hogy megérintsen egy kép, és figyelj az érzéseidre…… Tovább »

Mindnyájan mesterek vagyunk

Egyik nap odaállt a fiatal tanítvány a mester elé: „Mester, évek óta követlek téged, minden szavadat följegyeztem, úgy érzem, eljött az ideje, hogy immár én is mesterré váljak.” „Nagyon jó gondolat, fiam, nagyon jó. De ha valóban mester akarsz lenni, ahhoz az kell, hogy vonulj el a hegyekbe, és meditálj a hegyek között 20 évig.”… Tovább »

Minden sikeres nő mellett áll egy gyengéd férfi – 1. rész

A női és férfi szerepek változását éljük egyénileg, a társadalomban és a világban is, miközben ezek a szerepek először saját magunkban várnak arra, hogy felfedezzük, megéljük és egyensúlyba hozzuk őket. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!