Lélekmozaikok

10+1 mese, ami ledönti a társadalmi sztereotípiákat a férfi-női szerepekkel kapcsolatban

A mesék rég elfeledett, ősi igazságokat rejtenek. Rita barátnőmmel imádjuk a meséket, és ma szinte egyszerre találtak meg minket meseszámok, amelyekből valamifajta „nagyobb kép” is összeállt bennem azzal kapcsolatban, mire is tanítanak minket a mesék a párkapcsolatok és a férfi-női szerepek vonatkozásában. Komoly társadalmi sztereotípiák dőlhetnek le bennünk, ha figyelmesen nézünk egy-egy mesét. Szerző: dr…. Tovább »

Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?

Egy hindu szent a Gangesz partján készült a rituális fürdőjére, amikor a közelben egy család tagjait hallotta dühösen kiabálni egymással. Mosolyogva a tanítványaihoz fordult és megkérdezte: Miért kiabálnak az emberek, amikor dühösek? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről,… Tovább »

A Szeretet cseppje

Szeretem a meséket, mert visszavezetnek minket gyermeki énünkhöz, megmutatják, hogy a bennünk élő gyermek számára nem a biológiai kor számít. A lélek kortalan világában az igazság hangján szólnak hozzánk, egyszerűségükkel megérintenek, és ugyanúgy segítik a fejlődésünket, ahogy gyerekkorunkban tették. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az… Tovább »

Mese a lobogó kis lélekről

„Volt egyszer egy lélek, aki fénynek ismerte önmagát. Lévén új lélek, türelmetlenül vágyott a megtapasztalásra. „Én vagyok a fény – mondogatta -, én vagyok a fény.” Ám mindaz, amit erről tudott és mondott, nem helyettesíthette a megtapasztalását. Márpedig abban a birodalomban, ahol ez a lélek felbukkant, semmi más nem létezett, csak fény, fény és fény… … Tovább »

Mi az Élet értelme? – Mese az összetört tükörről

Míg gyermekként még természetes számunkra a mesék világa, felnőve kicsit eltávolodunk tőlük egészen addig, amíg gyermekeinkkel újra fel nem fedezzük őket. Találtam egyet, amit most hétvégére szeretnék megosztani veletek. Mese az Élet értelméről és a bennünk lakozó Fényről. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!