Lélekmozaikok

Félünk falak nélkül lenni

  Védekezünk, mert megtanultuk, hogy ha nem tesszük, akkor sérülünk. Megbántanak minket akarva akaratlanul, veszteség ér minket, egyedül maradunk vagy más egyéb nehézséggel szembesülünk. Úgyhogy inkább megelőzni próbáljuk mindezt. A falaink ezért épülnek. De a falaink egyben a korlátaink is. A korlátok néha jók, mert meg tudunk bennük kapaszkodni, tehát biztonságot adnak. De egy idő… Tovább »

A félelem fázisai: a születésétől a megélésén át az elengedéséig

A félelem egy ajtó, amin nem merünk belépni, mert nem tudjuk, mi vár ránk mögötte. Párszor benyitottunk már ilyen ajtók mögé, és volt, hogy fájdalmas csalódások értek. Sajnos sokkal kevésbé emlékszünk azokra a változásokra, melyek pozitívak voltak. Pedig legtöbbször ugyanannyi az esély a „jó” dolgokra, mint a „rosszakra”. Tegyük hát rá a kezünket a kilincsre,… Tovább »

Készen állsz a nyári megújulásra?

Nem tudom, más hogy van vele, de idén mintha kimaradt volna a tavasz. De az is lehet, hogy csak én vesztem el kicsit a tér-idő kontinuumban, olyan gyorsan ideért a nyár, magával hozva frissességet, könnyedséget és megújulást. Te készen állsz ezeknek az új energiáknak a befogadására? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak… Tovább »

„Legyen meg a Te akaratod!” – Mert van, amikor elfáradunk…

Vannak, percek, amikor már sok(k)ként éljük meg a pillanatot… Amikor már az utolsó szalmaszálba is kétségbeesetten kapaszkodunk. Amikor feltör minden ősi félelmünk újra és újra, hogy próbára tegyen ismét. Amikor hadakozunk a Sorssal és Istennel, hogy de miért… Meddig kell még küzdeni? És pont itt suhan át bennünk a lényeg… Semeddig. Küzdeni nem kell. És… Tovább »

Mindenhol, ahol azért nem fogadsz be, mert félsz, hogy elveszíted…

Van úgy, hogy azt érzed, már csak egy karnyújtásnyira vagy valamitől, és érzed, hogy TE magad állsz a saját utadban. Nem tudod logikus észérvekkel ezt megmagyarázni, csak érzékeled, hogy valami nincs rendben. Hiányzik egy mozaik darab, ami nélkül nem léphetsz tovább. Lépnél, de nem tudsz. Na, én nem az a fajta vagyok, aki belenyugszik egy… Tovább »

Nem kell, hogy a félelem az életed része legyen!

„A félelem az életem része – pontosabban én vagyok a félelem része.” Te is érezted már így? Az normális dolog, ha olykor-olykor félsz. Ha azonban már életed szinte minden területére, tartósan rányomja a bélyegét, az megakaszt, és egy őrült mókuskerékbe ránt, amiből nehéz a kijutás. Mennyire határozza meg életed a félelem, és mit tegyél, hogy… Tovább »

7+1 ok, ami miatt várat magára az álmod valóra válása

Veled is előfordult már, hogy vágytál nagyon valamire, tettél érte, bevetetted elméd erejét is, vizualizáltál, mégsem vált valóra az, amire a legjobban vágytál? Legyen szó magánéletről vagy munkáról, ez a néhány ok rávilágíthat arra, mi rejlik ilyenkor a háttérben. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az… Tovább »

Szerelem vagy valami más? – A párkapcsolati függőségről

Hányszor hisszük azt, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, közben pedig csak olyannyira szeretethiányban szenvedünk, hogy a legkisebb szeretet morzsáért is lehajolunk? Egy függőségen alapuló kapcsolat sokszor ölti magára a szerelem álruháját, ez a lepel pedig olykor csak hosszú évek után hullik le róla. Mi rejlik a párkapcsolati függőség mögött, és hogyan valósítható meg a szabadság a… Tovább »

Türelem – játék

Türelem – sokunknak van vele dolgunk, nekem különösen. Lelkem mintha alapból nagyon türelmetlen lenne, amit hosszú éveken keresztül táplált egóm a folyamatos irányítás vágyával. Akkor éreztem magam biztonságban, ha úgy éreztem, én irányítom az életem. Most már ezt a kérdést is másképp látom. Te hogy állsz a türelemmel? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!