Lélekmozaikok

Országimázs Hosszú Katinka módra

Ami más, mint a megszokott, az átlagos az legjobb esetben is furcsa az emberek számára. Csak azért, mert nem értik. Az emberek mindent érteni akarnak, de ehhez sokan nem tudnak kilépni a saját megkövesedett fix nézőpontjaik mögül. Ezért van az, hogy ami kilóg abból a dobozból, amit „normálisnak” tartanak, elkezdik megítélni. Még jó, hogy az… Tovább »

Mondj igent az Életre!

Mennyire hiszed azt, hogy egy élethelyzetben van választásod vagy nincs? Ha azt el is hiszed, hogy van választásod, mennyire érzed azt, hogy a választás sokszor azt jelenti, két dolog közül kell választanod, nem választhatsz egyszerre több mindent? Milyen életed lenne, ha nem akarnál senkinek megfelelni? Tudod-e mi működik neked, mered-e, vállalod-e, még akkor is, ha… Tovább »

Lásd a fényt az alagút végén

„Nem jó helyen vagyok, nem jó időben, nincs más választásom, ki kell jutni az alagútból és látni a fényt! Tudom, hogy van, de néha félek a sok csalódástól! Mit tegyek?” A fenti sorokat nemrég kaptam és közérdekűnek gondoltam, ezért a blogon válaszolom meg a kérdést. Mert bizony vannak olyan időszakai az életünknek, amikor minden kilátástalannak… Tovább »

Te mennyire vagy befolyásolható?

Minél tudatosabbak vagyunk, minél inkább stabil személyiséggel rendelkezünk, és ismerjük Önmagunkat, annál kevésbé vagyunk befolyásolhatóak. Mert képesek vagyunk hallgatni a saját érzékelésünkre és nem függünk mások nézőpontjaitól, ítéleteitől, elvárásaitól, merünk kiállni saját magunkért miközben megengedjük másoknak, hogy ők is azt gondoljanak, amit gondolnak. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik… Tovább »

A félelmeid nagyobbak vagy az álmaid?

A félelmek megállítanak, az álmok el- és beindítanak. A félelem a fék, az álom a gáz. Hogy Te milyen gyorsan és egyenletesen haladsz életed útján, attól függ, melyiket használod többet. A jól ismert „Kérd és megadatik” elv kiválóan működik, főleg akkor, ha észrevesszük, amikor megadatott. Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója szerint a nézőpontunk teremti a… Tovább »

A kocka el van vetve – Merj kockáztatni!

Sokat írok a választások fontosságáról. Mit is jelent az, hogy választásokat hozunk? Az Élet most jól megmutatta számomra, mekkora különbség van a között, hogy kimondasz valamit, döntést hozol, illetve amikor megteszed a választásod következményeként az első lépéseket… Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről,… Tovább »

Akkor most legyenek vágyaink vagy ne?

Teljesen mindegy, hogy pénzre, autóra vagy kapcsolatra vágyunk, annyi mindent olvashatunk már erről a vágyakozás, akarás, vonzás törvénye kérdésről, hogy ha nem vagyunk elég éberek, teljesen elveszhetünk benne. Főleg amikor még Buddhát is felhozzák, aki szerint ugye a vágyak a szenvedéseink forrásai. Teljes lehet a zűrzavar, hogy akkor most legyenek vágyaink vagy ne? Szerző: dr…. Tovább »

Egy beteljesült álom margójára

Vannak az életünknek olyan eseményei, amelyeket sokáig csak dédelgetünk magunkban, lehetetlen álomnak tartjuk, mert valamiért úgy érezzük, nincs rá reális esély, hogy megvalósuljon. Az idő múlásával két dolog történhet ezekkel az álmainkkal. Lemondunk róluk, vagy valóra váltjuk őket. A nászutunk kapcsán én az utóbbit választottam. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged…… Tovább »

7+1 kérdés, ami segít kikerülni a lehetetlen-csapdából

Olykor bizonyos dolgokról hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy lehetetlenek. Ha a jelenlegi élethelyzetünkben túlságosan távolinak tűnik egy célunk, elsőre azt hihetjük, számunkra lehetetlen. Te hogy viszonyulsz a lehetőségekhez? A lehetséges és a látszólag lehetetlen dolgokhoz? Mennyire hiszed el, hogy mindaz, amire most vágysz lehetséges-e számodra? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged…… Tovább »

Váltsd valóra álmaidat az aratás három törvényével!

Te ismered az aratás három törvényét? Az egyszerű felismerés a vetés és aratás folyamatáról, amely még valamikor az ősidőkben született, életünk számos területére is alkalmazható. Én főleg az álmok és céljaim valóra váltásakor figyelmeztetem rá magam, amikor rövid időre elfelejtem, hogy mindaz, amit teremtünk, bizony nem mindig azonnal mutatja meg magát. Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

3 gondolat az életről, amire Hosszú Katinka taníthat minket

Szenzációs sportember, aki az idei világbajnokságon ismét bizonyította, hogy a lehetetlen szó nem szerepel a szótárában. Úgy szerzi az érmeket egymás után, mintha a világ legkönnyebb dolga volna. Elgondolkoztam, mi is lehet Hosszú Katinka titka. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a… Tovább »

7+1 ok, ami miatt várat magára az álmod valóra válása

Veled is előfordult már, hogy vágytál nagyon valamire, tettél érte, bevetetted elméd erejét is, vizualizáltál, mégsem vált valóra az, amire a legjobban vágytál? Legyen szó magánéletről vagy munkáról, ez a néhány ok rávilágíthat arra, mi rejlik ilyenkor a háttérben. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az… Tovább »

Te mersz a saját utadon járni?

Hányszor hasonlítod magad valakihez, amivel rávilágítasz saját magadnak arra, hogy még nem tartasz ott, mint ő? De ugye tudod, hogy neked nem ott kell tartanod, hiszen az útjaitok eltérő ösvényeken futnak végig! Mennyire vagy biztos magadban ahhoz, hogy merj kilógni a sorból és a saját utadon járni? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én… Tovább »

7+1 lépés, hogy legyőzd a halogatást és könnyebben merj döntést hozni

Voltál-e már olyan helyzetben, hogy hosszú ideig topogtál egy helyben, halogattál, vagy volt benned valami – legtöbbször félelem –, ami visszatartott? Majd amikor hosszú idő után döntést hoztál, kinyílt előtted a világ, megtaláltak a lehetőségek, és egyre nagyobb eredményeket értél el. Ez a néhány lépés segítségedre lesz, hogy könnyebben hozz döntéseket! Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

Csodás álmok jönnek

Valami különös van a levegőben. És most nem a szívünket melengető, tavaszi napsugarakban megbújó változásra gondolok. Bár az is lehet, hogy a tavasz megújulása hozza magával ezt a varázslatos érzést. Valami mélyről jövő, biztonságot nyújtó, ugyanakkor kalandra csábító tudás kincseire leltem, miszerint csodás álmok jönnek… Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged…… Tovább »

A célkitűzések 7+1 legfontosabb lépése

Mi lenne, ha 2015-ben elindulnál azon az úton, amire mindeddig féltél rálépni? Mi lenne, ha kinyitnád azt az ajtót, ami előtt lehet, hogy már hónapok vagy évek óta toporogsz? Mivé válnál, mit teremtenél, ha elhinnéd azt, hogy bármivé válhatsz vagy bármit teremthetsz? Mi történne, ha megnyitnád magad a világnak? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok… Tovább »

7+1 kérdés, ami segít a 2014-es év összegzésében

Az év utolsó napjait érdemes arra használni, hogy kicsit visszatekintsünk az elmúlt évünkre. Ez azért különösen hasznos, mert egy éves távlatból jobban látjuk, mennyi változás történt az életünkben. Összegyűjtöttem néhány kérdést, mely segít az összegzésben. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a… Tovább »

Goldenblog szavazás – 2014

Már több éve megrendezésre kerül a blog írók között a Goldenblog elnevezésű verseny, ami idén a Pszichológia kategóriával bővült. A kategóriában megtalálható a Lélekmozaikok is, november 16-ig adhatod le a szavazatodat. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az… Tovább »

A válasz, amit a csodák titka rejt

Észrevetted, milyen trükkös az Élet? Vannak olyan periódusok, amikor látszólag semmi nem történik, valójában azonban a felszín alatt rendeződnek életed történéseinek apró, finom szálai. Látod a célt álmaid útján, és ha minden nap csak egyetlen apró lépést teszel előre, egyszer csak megjelenik… Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem… Tovább »

Miért nem mersz élni?

Miért tart vissza a félelem, a konvenciók, a megfeleléskényszer, a hitetlenség? Miért hallgatsz, miért nem kérsz vagy kérdezel? Miért nem cselekszel, ha akár csak egyetlen százaléknyi esélyed is van arra, hogy életed jobb legyen? Miért megszokásból élsz? Miért nem vállalod Önmagad? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy… Tovább »

Maximalizáld Erőd a tudatosság kapujában – Hawkins féle tudattérkép – 9. szint: Bátorság

A tudatosság ezen kapujában, amikor a negatív erőket felváltják a pozitív Erők, álmaink és céljaink megvalósulásának legfőbb összetevője, az életünkért való felelősség felvállalása aktiválódik. Főnix madárként újjászületünk, képessé válunk arra, hogy hatékonyan megoldjuk a különböző élethelyzeteket, és éljünk a minket megtaláló lehetőségekkel. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem… Tovább »

Lélek álmok útján

Ha már régóta él benned az érzés, hogy új utakra lépj, Újhold idején és az azt követő napokban segítő erők támogatnak megújult, szíved mélyéről fakadó céljaid elérésében. A te álmaid milyen utakra vezetnek? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli… Tovább »

Töredékek

Rövid hónapzáró gondolatok fejlődésről, elengedésről és az Önmagadban meglelt békéről… Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és az Élet lényegéről. Megrendeléshez kattints ide: Megrendelés Ha többet olvasnál a kapcsolatokról, elfogadásról, elengedésről, a nehézségek megéléséről, szeretettel ajánlom … Tovább »

Hogyan tedd tudatossá teremtésed a tízmilliószoros nap segítségével?

Június 13. Péntek. Egy igazán különleges napra ébredtünk. Ma minden teremtés tízmilliószoros erővel hat. Aki babonás, és fél a péntek 13.-ától, annak talán az jár a fejében, hogy valami kellemetlen dolog fog történni. Pedig ma különösen fontos a pozitív dolgokra, álmainkra, céljainkra koncentrálni, hiszen az átlagosnál is hatékonyabban tudunk teremteni. Ráadásul telihold is van, ami… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!