Lélekmozaikok

Az álmok ajtóin belépve…

2014. január 17 egy hűvös téli este volt, amikor a nappali kanapén ülve a lány álmodozni kezdett. Valami kósza vágyként élt benne egy kép a jövőről. A jövőről, ami hihetetlennek, elérhetetlennek tűnt, de ami iránt mégis roppant mód vágyott. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? Talán… Ő azonban nekivágott, elkezdte. A vágyai legyőzték a félelmeit… Tovább »

A gyémántok a mélyben születnek

Az átváltozás, a transzformáció, a megújulás idejét éljük. Mindaz, amit már elengedtünk, eltűnt az életünkből, de még nem érkezett meg, vagy csak a távoli messzeségből látszódik az új. Átmeneti időszak ez, ami gyakran nagy intenzitású kilengésekkel szembesít: életünk legnagyobb próbáit és mélységeit most élhetjük át. Mert a gyémántok a mélyben születnek… Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

Hogy az otthon melegét minden gyermek érezhesse

Sétálok haza késő este a vasútállomásról. Gondolataimba mélyedek, amikor is felnézve látom, hogy fények szűrődnek ki a több mint harminc éve mindig hazaváró szülői ház emeletéről. Különös érzés jár át, hálával vegyes öröm, hogy jó, hogy mindig volt, és most is van hová hazatérni. Eszembe jut, hogy néhány nap múlva futni indulunk. Olyan gyermekekért, akiknek… Tovább »

A túlélésen túl is van élet!

Oly sokan csak túl akarnak élni. És persze tudom, vannak olyan időszakok, amikor ez a cél. Amikor mintha minden ellenünk fordulna, úgy érezzük, nem lesz soha vége a nehézségeknek, és már kétségbeesetten próbálunk mentőöv után nyúlni, hogy valamiben megkapaszkodhassunk. Egy ilyen helyzet nem könnyű, de sosem cél nélküli: változásra és valódi fordulat megélésére sarkall. Tudom,… Tovább »

Országimázs Hosszú Katinka módra

Ami más, mint a megszokott, az átlagos az legjobb esetben is furcsa az emberek számára. Csak azért, mert nem értik. Az emberek mindent érteni akarnak, de ehhez sokan nem tudnak kilépni a saját megkövesedett fix nézőpontjaik mögül. Ezért van az, hogy ami kilóg abból a dobozból, amit „normálisnak” tartanak, elkezdik megítélni. Még jó, hogy az… Tovább »

Mondj igent az Életre!

Mennyire hiszed azt, hogy egy élethelyzetben van választásod vagy nincs? Ha azt el is hiszed, hogy van választásod, mennyire érzed azt, hogy a választás sokszor azt jelenti, két dolog közül kell választanod, nem választhatsz egyszerre több mindent? Milyen életed lenne, ha nem akarnál senkinek megfelelni? Tudod-e mi működik neked, mered-e, vállalod-e, még akkor is, ha… Tovább »

Lásd a fényt az alagút végén

„Nem jó helyen vagyok, nem jó időben, nincs más választásom, ki kell jutni az alagútból és látni a fényt! Tudom, hogy van, de néha félek a sok csalódástól! Mit tegyek?” A fenti sorokat nemrég kaptam és közérdekűnek gondoltam, ezért a blogon válaszolom meg a kérdést. Mert bizony vannak olyan időszakai az életünknek, amikor minden kilátástalannak… Tovább »

Te mennyire vagy befolyásolható?

Minél tudatosabbak vagyunk, minél inkább stabil személyiséggel rendelkezünk, és ismerjük Önmagunkat, annál kevésbé vagyunk befolyásolhatóak. Mert képesek vagyunk hallgatni a saját érzékelésünkre és nem függünk mások nézőpontjaitól, ítéleteitől, elvárásaitól, merünk kiállni saját magunkért miközben megengedjük másoknak, hogy ők is azt gondoljanak, amit gondolnak. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik… Tovább »

Július – Az átfordulás, a befogadás és a kiteljesedés hónapja

Nemrég hagytuk magunk mögött a nyári napfordulót, és aki azt választotta, június végével lezárhatta a 2016-os év első felét. Az év elejei írások többsége azt „jövendölte”, hogy ez az év az elengedésekről és a lezárásokról fog szólni. A te első hat hónapod milyen volt? Nézzük hát, hogyan is állunk félidőben? Szerző: dr. Hörömpő Andrea –… Tovább »

A félelmeid nagyobbak vagy az álmaid?

A félelmek megállítanak, az álmok el- és beindítanak. A félelem a fék, az álom a gáz. Hogy Te milyen gyorsan és egyenletesen haladsz életed útján, attól függ, melyiket használod többet. A jól ismert „Kérd és megadatik” elv kiválóan működik, főleg akkor, ha észrevesszük, amikor megadatott. Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója szerint a nézőpontunk teremti a… Tovább »

Megtisztulás

Napok óta esik. Hol viharosan, mennydörögve, villámokat szórva, felforgatva mindent, hol csendesen, egyenletesen, mégis kitartóan elmosva azt, aminek már nincs helye az életünkben. Bentről, a csendes szobából kinézve különös békével figyelem a természet áradását. És a külső figyelem idővel belsővé válik, amiben nem csak a természet, de a lélek is megtisztul… Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

Magadon lépj túl!

Néha azt érzem, saját magunk állunk saját magunk útjában. Ha átugranánk saját magunk árnyékán, akkor minden, ami eddig nehéz volt, egy pillantás alatt könnyűvé válna. De vajon miért és hogyan szabotáljuk az életünket, és mi kellene ahhoz, hogy ez megváltozzon? Született egy levél a kérdésről – nem csak – a barátnőmnek… Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

„Ezt nem hiszem el!” – 3 illúzió a hitről és a hitetlenségről

Amikor egyszerre túl sok intenzív, vagy különleges dolog történik velünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy kicsússzon a szánkon: Ezt én nem hiszem el! Ezzel pedig jól leállítjuk magunkat és a csodák teremtését az életünkben. Ehelyett bizony higgyünk, érezzünk és tudjunk! Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az… Tovább »

Mi is az az Access Consciousness és Access Bars?

2014 decemberében végeztem el az Access Bars tanfolyamot Szegeden Kovács Angélánál, amely után Access Bars kezelővé váltam, 2015 nyarától pedig Access Bars facilitátor vagyok, ami azt jelenti, hogy taníthatom is a Bars kezelést. Az Accessnek köszönhetően életem sokkal tudatosabb és dinamikusabb lett, könnyebbé vált az elengedés, álmaim valóra váltása és az, hogy merjek Önmagam lenni…. Tovább »

A kocka el van vetve – Merj kockáztatni!

Sokat írok a választások fontosságáról. Mit is jelent az, hogy választásokat hozunk? Az Élet most jól megmutatta számomra, mekkora különbség van a között, hogy kimondasz valamit, döntést hozol, illetve amikor megteszed a választásod következményeként az első lépéseket… Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről,… Tovább »

Önmagunkkal vívni a legnagyobb viadal, Önmagunkon győzni a legnagyobb diadal

Félelmek, bűntudat, szégyen – ezek forgatják a mókuskereket, amelyek a küzdelmeink láthatatlan harcát tekerik előre. Ezekről jobb esetben van tudomásunk, tehát már tudatos szinten léteznek, rosszabb esetben nincsenek, csak tudattalanul irányítják életünket. Mit lehet tenni, ha már belefáradtunk az Önmagunkkal való küzdelembe? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem… Tovább »

Tündérmesében élni

Megszoktuk, hogy az Élet nehéz. Túl könnyű az igazság, ezért nem vállaljuk fel. Hajlandó vagy-e megengedni magadnak, hogy végtelen könnyű legyen az életed? Szeretnél-e tündérmesében élni? Olvasói levélre válaszoltam. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és… Tovább »

2016: A változás, választások és a valódi teremtés éve

2016-ról olvastam már, hogy az elengedések éve lesz, hogy a döntések éve lesz vagy a cselekvések, változások éve lesz. Ezek mind nagyon jól hangzanak, de mi van akkor, ha 2016 pont annak az éve lesz, aminek teremtjük és amilyen választásokat meghozunk az év folyamán? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új,… Tovább »

Egy beteljesült álom margójára

Vannak az életünknek olyan eseményei, amelyeket sokáig csak dédelgetünk magunkban, lehetetlen álomnak tartjuk, mert valamiért úgy érezzük, nincs rá reális esély, hogy megvalósuljon. Az idő múlásával két dolog történhet ezekkel az álmainkkal. Lemondunk róluk, vagy valóra váltjuk őket. A nászutunk kapcsán én az utóbbit választottam. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged…… Tovább »

Váltsd valóra álmaidat az aratás három törvényével!

Te ismered az aratás három törvényét? Az egyszerű felismerés a vetés és aratás folyamatáról, amely még valamikor az ősidőkben született, életünk számos területére is alkalmazható. Én főleg az álmok és céljaim valóra váltásakor figyelmeztetem rá magam, amikor rövid időre elfelejtem, hogy mindaz, amit teremtünk, bizony nem mindig azonnal mutatja meg magát. Szerző: dr. Hörömpő Andrea… Tovább »

3 gondolat az életről, amire Hosszú Katinka taníthat minket

Szenzációs sportember, aki az idei világbajnokságon ismét bizonyította, hogy a lehetetlen szó nem szerepel a szótárában. Úgy szerzi az érmeket egymás után, mintha a világ legkönnyebb dolga volna. Elgondolkoztam, mi is lehet Hosszú Katinka titka. Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a… Tovább »

Te mersz a saját utadon járni?

Hányszor hasonlítod magad valakihez, amivel rávilágítasz saját magadnak arra, hogy még nem tartasz ott, mint ő? De ugye tudod, hogy neked nem ott kell tartanod, hiszen az útjaitok eltérő ösvényeken futnak végig! Mennyire vagy biztos magadban ahhoz, hogy merj kilógni a sorból és a saját utadon járni? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én… Tovább »

Számolj le önkorlátozó hiedelmeiddel! – 1. rész: A kor, mint a legfőbb kifogás

Az egyik legnagyobb önkorlátozó hiedelmeink közé a korunkkal kapcsolatos gondolataink és ítéleteink tartoznak. Milyen lehetőségeid lennének, ha a korod nem számítana? Használod-e a korodat kifogásként, hogy a mögé bújj, és amiatt ne valósítsd meg Önmagad? Te valójában hány évesnek érzed magad? Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok Mert én látlak Téged… Új, harmadik könyvem egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!