Lélekmozaikok

A gyermeknevelés spirituális útján – 10 tanács Serena és dr.Wayne W. Dyertől

Serena Dyer édesapjának köszönhetően közvetlenül tapasztalta, hogyan nő fel egy nagy spirituális tanító gyermeke. Közös könyvüknek köszönhetően bepillanthatunk a spirituális gyermeknevelés kulisszatitkaiba. Gyakorlatias tanácsaik pedig neked is segítenek abban, hogyan neveld gyermeked, hogy összhangban maradjon lelkével, és hogyan teremtsen önmagának tudatos és sikeres életet.

Wayne-and-Serena

dr.Wayne W. Dyer nevét A váltás – Az ambíciótól az értelemig című könyv és film kapcsán ismerhetjük. A jelenleg élő legnagyobb spirituális tanítók közé tartozik, előadóként, íróként és tanítóként is igen nagy népszerűségnek örvend.

Serena Dyer dr.Dyer nyolc gyermeke közül a hatodik, munkája során számos szervezetet támogat, amelyek fellépnek a gyermekkereskedelem ellen.

Közös könyvük, a „Don’t Die With Your Music Still in You” magyarul még nem olvasható, e kiváló cikkükben azonban megosztanak velünk 10 tanácsot, amit te is beépíthetsz a mindennapokba.

1. Ne add fel, amíg lelked zenéje benned él

Serena emlékezete szerint ezt a mondatot hallotta a legtöbbször édesapjától: „Soha nem azt fogod sajnálni, amit az életben megtettél, hanem azt, amit nem tettél meg.” Elmondása szerint minden, amit tett, tanította őt valamire – akár sikerrel járt vele, akár nem.

Néha egy helyzet tanulsága egyszerűen csak az, hogy megtudjuk, mi az, amit nem akarunk az Élettől. Figyelj arra, hogy az átélt tapasztalatnak köszönhetően közelebb kerülsz-e ahhoz, amit igazán akarsz, vagy eltávolodsz tőle.

Ha figyelsz önmagadra, és hagyod, hogy a megérzéseid vezessenek, nem kell aggódnod, hogy benned ragad egy csodás dallam. Úgy gondolom ez az egyik legfontosabb tanítás, amit ha megerősítesz gyermekedben, azt minden élethelyzetben segítségül tudja hívni.

2. Nyisd ki elmédet és ne kötődj semmihez 

Azzá válunk, amiről egész nap gondolkodunk. Ez a legnagyobb titok, amiről azonban sok ember nem tud, hiszen nem küldetésének megélése teszi ki életét. Ha bezárjuk elménket a végtelen lehetőségek előtt, azzal saját emberi mivoltunk leglényegibb jellegét zárjuk el a világtól.

Az olyan elme, ami nyitott, és nem ragaszkodik egyetlen nézőponthoz sem, olyan, mint egy üres doboz, ami beengedi az új és végtelen lehetőségeket, a világ felfedezése érdekében – magyarázta dr. Dyer.

3. Nem ajándékozhatod el azt, amid nincs

Ha ma még lehetetlennek is tűnik számodra, egy nap azonban majd ha visszatekintesz életed viharos időszakaira, egy halk hálát suttogsz majd el velük kapcsolatban. Ezek a viharok – állítja Serena – erősítik meg bennünk a szánalmat, kedvességet és alázatot, amelyeket ezek nélkül a viharos időszakok nélkül, nem ismernénk. Mindezeknek a tapasztalatoknak köszönhetően tudjuk átadni másoknak, hiszen a nehéz időszakokban már részünkké váltak.

gyerek

4. Válaszd a csendet

Dr.Dyer régóta hisz abban az ősi mondásban, miszerint „A hangjegyek közötti csend az, ami megteremti a zenét.” Ez egy olyan igazság, amit feleségével, Marcelene-nel együtt igyekeztek átadni gyermekeik számára, hogy otthonukat a derű és békesség templomává tegyék nagy családuk minden nyüzsgő tevékenysége ellenére.

5. Add fel a személyes történetedet 

Serena megerősíti, hogy személyes történetünk mindaz a dolog, amely állandóságban tart minket. Ha életünkben több az állandóság, mint amit akarunk, egyszerűen csak engedjük el a történetünket.

Amikor megtesszük, minden hiedelmet, amit magunkban hordozunk, elengedünk. Hiedelmeket, amelyek nem is biztos, hogy igazak. Könnyen úgy találhatod, hogy a múlt elengedése még jobban képessé tesz arra, hogy a jelenben élj. Ha nem tetszik az, hogy hol tartasz az életben, akkor változtass a gondolkodásodon.

6. Nem oldhatod meg a problémát ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtetted 

Dr.Dyer rendszeresen emlékeztette gyermekeit arra, hogy az önmagukról alkotott elképzelésük nem több azoknál a gondolatoknál, amelyet igaznak hisznek. Ezek a hiedelmek teremtenek számukra olyan helyzeteket, amelyekben akár boldogtalannak, akár betegnek érzik magukat. Mindezek tudatosítása kulcsfontosságú feladat, és mindez arra készteti őket, hogy változzanak. Sokan nehezen engedik el azokat a gondolatokat, amelyekhez rendületlenül ragaszkodnak, és pont emiatt ragadnak be bizonyos élethelyzetekbe.

childrenplay

7. Az életben nincsenek indokolt hibáztatások

Egy fontos szabály mély nyomot hagyott Serena gyermekkorral kapcsolatos emlékezetében. Az ő és testvérei szótárában nem szerepelhetett az, hogy egy adott szituációban valaki más lehet a hibás. Édesapjuk zéró toleranciát képviselt ebben a kérdésben, és egyszerűen nem engedte, hogy másra hárítsák a felelősséget.

A szabadságod a megbocsátásból és az elengedésből származik. Amikor megszabadítod magad a múlttal kapcsolatos nehézségeidtől, azzal egy időben a jövővel kapcsolatos aggodalmaidtól szabadítod meg önmagad.

8. Tekints úgy magadra, mintha már az lennél, akivé válni szeretnél

„Életünk legnagyobb ajándéka a képzeletünk. Minden, ami a fizikai világunkban megvalósul, először a képzeletünkben létezik. Ennek következtében mindent, amit a jövőben el szeretnél érni, először el kell képzelned.” Ez dr.Dyer tanításának esszenciája. Apaként és tanárként is úgy érezte, rá hárul a feladat, hogy segítsen gyermekei számára megérteni és alkalmazni ezt a nagyszerű szabályt.

9. Becsüld nagyra isteni mivoltod

„Amikor kicsik voltunk, a testvéreinket és engem arra tanítottak a szüleink, hogy Isten bennünk lakik. Isteni mivoltunk nem olyan dolog, amit a külvilágban kell keresnünk, hanem amit bármikor megtalálunk, amikor önmagunkba nézünk.” – Emlékszik vissza Serena a nélkülözhetetlen tanításra.

10. Kerülj el minden gondolatot, ami gyengít 

Végül, dr.Dyer még egy dolgot hangsúlyoz, ami véleménye szerint kulcsfontosságú mind a gyermekei mind azok számára, akik a könyvet olvassák: „Mindig választhatsz olyan gondolatot, ami erősít, azokkal szemben, amelyek gyengítenek.” Vagy ahogy a gyermekeik oly sokszor hallották tőle: „Az életed a választásaid eredménye, úgyhogy válassz jól.”

 

Serena ebben a 2011-es videóban arról mesél, mennyiben volt más a gyermekkora, mennyire jó érzés volt érezni a feltétel nélküli szeretetet, ami körbevette őket, és arról, hogy semmi baj nincs akkor sem, ha még nem találtad meg életed zenéjét…

Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok

Forrás: www.healyourlife.com

Keresd a lelkedhez szóló napi gondolatokat a Lélekmozaikok Facebook oldalán is.

Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok

Mert én látlak Téged... Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és az Élet lényegéről. Megrendeléshez kattints ide: Megrendelés

Ha többet olvasnál a kapcsolatokról, elfogadásról, elengedésről, a nehézségek megéléséről, szeretettel ajánlom  A találkozás, ami elrendeltetett című könyvemet, amelyet megrendelhetsz itt: Megrendelés

Ha szeretnél mélyebb önismeretet és felismeréseket a saját életed vonatkozásában, szeretettel ajánlom, a Lélekmozaikok című könyvemet. Megrendelhető itt: Lélekmozaikok könyvrendelés

Access Bars és Facilitálásra bejelentkezés: Jelentkezés

Keresd a lelkedhez szóló napi gondolatokat a Lélekmozaikok Facebook oldalán is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!