Lélekmozaikok

HISZEM AZT… – 10 POZITÍV gondolat arról, hogyan élj IGAZÁN teljes és boldog életet

Apró lépésekkel sokat tudsz tenni azért, hogy boldogabbnak érezd magad, életed pedig teljesebbnek lásd. Ez a néhány egyszerű és a hétköznapokban is könnyen alkalmazható módszer közelebb vihet az álmaidhoz is!

Hiszem azt, hogy minden éremnek két oldala van. Hiszem azt, hogy szinte minden témáról lehet pozitívan, intelligensen és emlékezetesen írni. Hiszem azt, hogy az ilyen írások hasznosabbak, az emberek tudatalattijába jobban beépülnek, és ráadásul még kellemes pillanatokat is tudok vele okozni az olvasóknak.

Ezért van az, hogy igyekszem mindig POZITÍV oldalról megközelíteni, és átadni a lelkünk és személyiségünk fejlődéséhez szükséges információkat. A napokban egy személyiségfejlesztéssel kapcsolatos blogot olvastam, és őszintén meglepődtem már az írás címén is. Ami azonban utána következett… Annyira negatív érzéseket keltett bennem, hogy elcsodálkoztam azon, mennyire szolgálhatja a cikk VALÓJÁBAN az emberek fejlődését? A helyzetet súlyosbítja, hogy több írás is hasonló stílusú volt az oldalon, így nem feltételezhettem azt, hogy “véletlenül” sikerült kicsit keményebb hangvételűre az aktuális blogbejegyzés.

KI KELL MONDANOM, HOGY AGRESSZIÓVAL, LENÉZÉSSEL ÉS FÉLELEMMEL A SZÍVBEN, LENÉZŐ SZAVAKKAL, ÖNTELTEN, NEGATÍV ATTITŰDDEL NEM LEHET EMBEREKET TANÍTANI! EGYRE FONTOSABBÁ VÁLIK, HOGY MINÉL TÖBBEN MEG TUDJUK KÜLÖNBÖZTETNI A HITELES EMBEREKET A HITELTELENEKTŐL!

A szakma iránti alázatom és belső motivációm eredményeképpen elhatároztam, megírom az általam olvasott cikk inverzét: ugyanazt a témát fogom körbejárni, ugyanazon logika alapján, viszont POZITÍV oldalról közelítem meg a kérdést. Szívesen egymás mellé raknám a két cikket… De nem teszem. Mindösszesen felhívom a figyelmed arra, hogy FIGYELJ A LEGFŐBB ÁRULKODÓ JELRE AKÁR EMBEREKKEL BESZÉLSZ, AKÁR BLOGOT, VAGY MÁS ÍRÁST OLVASOL. EZ PEDIG NEM MÁS, MINT A STÍLUS!

meditation-on-a-green-field-in

10 POZITÍV gondolat arról, hogyan élj IGAZÁN teljes és boldog életet

Apró lépésekkel sokat tudsz tenni azért, hogy boldogabbnak érezd magad, életed pedig teljesebbnek lásd. Ez a néhány egyszerű és a hétköznapokban is könnyen alkalmazható módszer közelebb vihet az álmaidhoz is!

1.    Végezz olyan munkát, amit tiszta szívből szeretsz csinálni
Lehetnek olyan periódusok az Életedben, amikor látszólagos kényszerből olyan munkát végzel, amit nem szeretsz csinálni. Azonban törekedj arra, hogy kapcsolatba kerülj belső éneddel, mivel ez hozzásegít ahhoz, hogy rá gyere, mi is valójában a Te feladatod. Ez olykor időbe telhet, míg kikristályosodik, azonban kellő türelemmel és hittel szívedben megtalálod azt a módot, amivel bőséget teremthetsz magadnak az élet minden területén.

2.    Töltsd az idődet hasznos dolgokkal
Szabadidődet töltsd olyan tevékenységekkel, amelyek jó érzéssel töltenek el. Pihenj aktívan vagy passzívan: olvass, menj ki a szabadba, meditálj, hallgass zenét, táncolj, kirándulj, beszélgess a barátaiddal, családtagjaiddal, ismerkedj új emberekkel, amit és amikor szíved diktál. Néha kicsit ki kell mozdulni a szürke hétköznapokból, és tudatosan kell megteremteni azt a légkört, ami a feltöltődésed szolgálja.

3.    Beszélj az álmaidról, céljaidról másoknak
Ha már tudod, mit is szeretnél valójában, kürtöld világgá! Az Univerzum erői mind melléd állnak, hogy segítsenek céljaid elérésében. „Véletlenek” sorozata indul el életedben, hangulatod javul, közérzeted jobbá válik, elégedettség és jókedv vesz rajtad erőt.

4.    Törődj Önmagaddal
Fontos, hogy amikor dolgozol, akkor dolgozz, amikor pedig pihensz, akkor pihenj. Így tud szervezeted kiegyensúlyozottan működni. Mindkettőre egyaránt szükséged van! Ne sajnáld magadtól a pihenést, alvást sem, hiszen fontos, hogy törődj magaddal.

d924d84a-ed6b-4c2f-bb6f-11f0061438be

5.    Törekedj arra, hogy frissen tarts elmédet
Sokan befejezik a tanulást az érettségi, diploma megszerzése után. Felgyorsult világunkban azonban, ha nem informálódunk az új ismeretekről, könnyen lemaradunk. Lelked fejlődése érdekében érdemes belső hangodra hallgatni, annál jobb tanácsadód úgysem lesz soha. Ha figyelsz magadra és megérzéseidre, könnyen el tudod dönteni, hogy melyik könyvre, tanfolyamra, előadóra, és milyen információra van életed jelenlegi szakaszában éppen szükséged.

6.    Találd meg életedben, mi az, amiért lelkesedsz
Ha törekszel arra, hogy olyan dolgot végezz, ami pozitív érzésekkel tölt el, akkor rezgésedet is magasabb szinten tudod tartani. A pozitív érzések pozitív élethelyzeteket vonnak maguk után, ami megerősít és kiegyensúlyozottabbá tesz.

7.    Csak Önmagadnak akarj megfelelni
Ha összehasonlítod magad másokkal, az gyorsan az elégedetlenség érzését aktiválja belsődben. Ilyenkor ráadásul nem a szíveddel, hanem az eszeddel látsz. Hallgass a szívedre, légy hálás az élet apró örömeiért és boldogan nézz tükörbe minden nap.

8.    Vedd körül magad sikeres és boldog emberekkel
Hasonló a hasonlót vonzza. Ha követed az eddig leírtakat, csak úgy nyüzsögni fognak körülötted a hozzád hasonlóan pozitív gondolkozású, sikeres és boldog emberek. Aki nem hasonlít hozzád, az különösebb erőfeszítés nélkül kiesik a baráti, ismeretségi körödből. Saját életedben megteremtett összhangod kapcsolataid minőségén is megmutatkozik majd.

happiness-1563296

9.    Legyél tudatos a pénzügyeidben is
Ha az anyagiak tekintetében gondjaid vannak, akkor nem lehet valós az egyensúly az életedben. Merj kérni az Univerzumtól bőséget, tegyél meg mindent annak érdekében, és merd elhinni, hogy megérdemled mindazt, amire vágysz.

10.    Olyan életet élj, amiben jól érzed magad
Merj változtatni, ha nem érzed magad jól a bőrödben. 🙂

Ha bármelyik pontban magadra ismertél, tudd, hogy jó úton jársz. Légy magaddal türelmes, tűzz ki magadnak célokat, és meglátod, hogy vágyaid hamarosan megjelennek életedben is. Minden az ÉRZÉSEIDNÉL kezdődik, ezért merj figyelni rájuk, és lépéseket tenni, ha úgy látod szükségesnek. Nem vagy egyedül, Te is megérdemled a teljes és boldog életet!

 

Videó: Havasi Balázs – Awakenings (Ébredések)

Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok

Lélekmozaikok című könyvem megrendelhető itt: http://goo.gl/forms/cUJfxfyrkT

Szerző: dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok

Mert én látlak Téged... Új, harmadik könyvem egy mese az előző életekről, lélektársakról, a feltétel nélküli szeretetről, az időről és az Élet lényegéről. Megrendeléshez kattints ide: Megrendelés

Ha többet olvasnál a kapcsolatokról, elfogadásról, elengedésről, a nehézségek megéléséről, szeretettel ajánlom  A találkozás, ami elrendeltetett című könyvemet, amelyet megrendelhetsz itt: Megrendelés

Ha szeretnél mélyebb önismeretet és felismeréseket a saját életed vonatkozásában, szeretettel ajánlom, a Lélekmozaikok című könyvemet. Megrendelhető itt: Lélekmozaikok könyvrendelés

Access Bars és Facilitálásra bejelentkezés: Jelentkezés

Keresd a lelkedhez szóló napi gondolatokat a Lélekmozaikok Facebook oldalán is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!